EK toto 2024

Over het hele land in feest en in omarming,

Een land dat zoent en zingt

En het is goal, en het is goed, het is een goal van honing en van zon.

- Carlos Drummond de Andrade -

 

Beste mensen,

 

Het spel is bijna op de wagen. Zoals onze grootste filosoof aller tijden (JC) al zei: "Tsja, die Polen; hun op rechts zijn natuurlijk een geitenkaas. En die Oostenrijkers kunnen niet van je winnen, maar je kunt wel van ze verliezen. En die Fransen maken nooit fouten omdat ze moeite hebben met zich te vergissen."  Kortom: Het EK staat op het punt om los te barsten. En vanzelfsprekend wordt U dan gebombardeerd. Niet door Gerd Müller ("der Bomber"), maar door vrienden en bekenden. Zij sturen U naar een site waar U zich eerst mag aanmelden alvorens U een paar uur mag ploeteren om uitslagen van tientallen wedstrijden te verzinnen. Alsof U het ook maar een malle fluit zou kunnen schelen wat Georgië tegen Tsjechië zal gaan doen. En dan na de eerste ronde moet je weer opnieuw gaan voorspellen. Een soort herkansing. Dan begint het toch verdacht veel op tennissen te lijken.: Oh, U slaat de opslag in het net, nou doe het dan nog maar een keer. Waar slaat dat op? Zal mooi worden. Van Basten mist zijn penalty tegen Denemarken? Dat is zielig zeg, neem hem dan nog maar een keer! 

 

Daarom: Wij van Joy of a Toy houden het super simpel.   Hersenpan in de zesde versnelling en gaan met die sinaasappel. In 1 keer een paar kleine vragen invullen en klaar is het schaap.. Die toto van ons is zo kort mogelijk. En wat wellicht nog belangrijker is: een fors deel van de opbrengst gaat naar Zambia. De rest wordt uitgekeerd aan de winnaars. Dus strijkt U nog 1 keer over Uw vermoeide, maar goede hart. En helpt U ons de weeskinderen uit Kalwala te helpen. Heeft U geen verstand van voetbal: des te beter! Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de meeste pools gewonnen worden door mensen die denken dat een tweebenige voetballer iemand is die gelukkig allebei zijn benen nog heeft.

 

In de bijlage de handleiding en het formulier. Kost 5 euro. Voor vrijdagavond 14 juni het formulier opsturen. Het geld mag er later achteraan hobbelen. Dat kan naar Stichting Joy of a Toy  NL54 INGB 0002 2665 20 Rozenburg o.v.v. EK pool. En als je vrienden of familie hebt die ook mee willen doen: graag! Stuur de mail dan door. Het tussenklassement wordt regelmatig rondgestuurd.: 

 

Hopelijk is onze nieuwe website dan ook online zodat we de winnaars via dat medium in het zonnetje kunnen zetten. Aangezien we de huidige website niet zo makkelijk meer aan kunnen passen, doen we bij deze mail ook nieuwsbrief 27 en 28 van de stichting. Dan bent U weer enigszins op de hoogte van wat er in Zambia gebeurt met Uw steun. Waarvoor hartelijk dank! 

Johan Cruijff zal altijd blijven, beeld genoeg.

Vergeet niet het geluid.

Die stem en zijn accent, voor eeuwig opgeslagen.

Zelfs als alle beelden weg zijn,

Archieven opgeblazen, overstroomd,

Hun vuur voorgoed gedoofd,

Het maakt niet uit:

Johan Cruijff gaat nooit meer uit je hoofd

- H. Spaan - .

 

Groetjes, Arie van Kooten

Voorzitter Joy of a Toy

Download hier het formulier en de handleiding.

Formulier EK 2024 Joa T Xlsx
Handleiding EK Pool Docx