MaKeWoCo lodge: the real africa

De MaKeWoCo lodge is een geschenk aan stichting Joy of a Toy en Kalwala's Village  van de familie van Liere:  Margot, Kees, Wouter en Corrie van Liere. Zij hebben Kalwala meerdere malen bezocht en hebben  een groot hart en een mooi empathisch gevoel voor de Zambianen. De lodge verschaft onderdak aan vrijwilligers en toeristen. De opbrengsten worden aangewend voor het levensonderhoud van de weeskinderen. Vrijwilligers betalen 10 euro per kamer per nacht. Toeristen betalen 20 euro per kamer per nacht. 

Er zijn acht chalets, elk met een eigen douche en toilet. Het terrein is omheind en er is een nachtwacht aanwezig. Er is ook een eenvoudige keuken en restaurant, waar je zelf kan koken. Op verzoek kan je tegen een kleine vergoeding ook lokale maaltijden laten bereiden. 

Zin om Zambia te Zien?

Natuurlijk kun je ons ook bezoeken als toerist, die het echte Afrika wil leren kennen door de lokale bevolking te ontmoeten. Je kunt dan voor een belachelijke lage prijs in MaKeWoCo verblijven. In Kalwala kan je bij iedereen binnenlopen voor een praatje: de scholen, het ziekenhuis, de vrouwenclub, iedereen wil je laten zien hoe we samenleven. Je bent overal van harte welkom. En ook in de directe omgeving is van alles te ontdekken. Lubwa mission, de geboorteplaats van Kaunda, de eerste president van Zambia, en de plek waar de onafhankelijkheid is geboren. De matkt van Chinsali, waar je je in de geordende chaos van de verkoopsters kunt begeven. Chipoma Wateffalls, waar je kunt zwemmen en kunt genieten van de oorverdovende stilte in de Zambiaanse natuur.  Shiwa Ngandu, het verborgen paradijs van Sir Gore Brown. Kapisha Hotsprings, waar je kunt wegdromen in natuurlijke warmwaterbronnen. En nog veel meer. Neem contact met ons op en we vertellen je alle mogelijkheden. 

Lubwa Mission

Chinsali Market

Chipoma Falls

Shiwa Ngandu

Kapisha, the hot spring

Kapisha, the lodge