Recente Gebeurtenissen in Zambia 

Ontdek wat er gaande is in Kalwala Village en hoe Joyofatoy.nl het leven van de lokale gemeenschap verbetert. Van nieuwe initiatieven tot inspirerende verhalen, je vindt het hier.

Studeren

Mooi nieuws van de studerende kinderen: Chansa heeft zijn studie verpleegkunde afgerond en gaat in een ziekenhuis in de hoofdsdtad Lusaka aan de slag. Mundu heeft ook zojuist zijn studie afgerond en gaat binnenkort aan de slag als technicus. Hopelijk in de buurt van Chinsali, want we kunnen zijn vaardigheden goed gebruiken. Remmy is aan zijn laatste jaar begonnen. Evans en Ronald doen momenteel een korte opleiding van een jaar. Ook Sampa is bijna klaar met zijn studie Architectuur. De studiekosten zijn in Zambia erg hoog, dus we zijn verheugd dat het einde van de studies nadert. We hadden hun overleden ouders beloofd dat we voor ze zouden zorgen en dat is op deze manier goed gelukt, denken wij. Zij kunnen vol vertrouwen de toekomst tegemoet.

Chansa

Mundu

Remmy

Evans

Ronald

Sampa

New Kids on the block

Het weeshuis ontvangt momenteel veel nieuwe kinderen, die door het Wellfare Office of door de politie daar geplaatst worden. Het gaat niet alleen om weeskinderen, maar ook om kwetsbare kinderen die uit huis geplaatst worden. Vanwege de privacy kunnen we daar niet verder over uitweiden. Soms gaat het ook om kinderen van immigranten zonder verblijfsvergunning. Hun ouders worden dan vastgehouden door de politie. De overheid belooft al jarenlang dat ze mee zouden helpen bij de bekostiging, maar dat blijft beperkt tot een enkele donatie van voedsel. Dat neemt niet weg dat we zo goed mogelijk voor deze kinderen zullen zorgen. Ook zij verdienen  een kans op een menswaardige toekomst. Hieronder zie je een aantal van de new kids.