Projecten

Mother Shelter voor de Kliniek

Alle vrouwen uit de wijde omtrek bevallen in de kliniek. Maar er is geen kraamafdeling waar de vrouwen hun bevalling kunnen afwachten. In zo'n "mother shelter" kunnen ze ook uitrusten na hun bevalling. We gaan proberen zo'n mother shelter te bouwen voor de kliniek inclusief goede voorzieningen zoals een douche en een toilet. We zullen binnenkort samen met de leiding van de Kliniek een realistisch plan opstellen en dan hopen we dat er weer veel mensen zijn die ons willen steunen bij dit project. 

De bouwtekeningen zijn er al.

Studie van de kinderen

Er is nog steeds geld nodig om alle kinderen te kunnen laten studeren. De kinderen die tertiair onderwijs volgen zijn zo goed als klaar met hun studie. Op dit moment worden Remmy, Evans, Ronald en Sampa nog gesponsord. Maar ook de studie van de nieuwe kinderen brengt schoolkosten met zich mee. Daar komt ook nog bij dat iedereen verplicht een school uniform moet aanschaffen. 

Kalwala secondary school heeft nogal een apart uniform. De ontwerper heeft vast een ver familielid dat ooit op vakantie per ongeluk in Schotland terecht gekomen is.

Science Lab wordt intensief gebruikt.

Ons laatste grote bouw-project, het science lab, duurde langer dan verwacht vanwege een aantal tegenslagen. Vooral de grote koerswisselingen van de Zambiaanse Kwacha speelde ons hierbij parten. Maar zoals de altijd optimistische Zambianen zeggen: op het einde komt het altijd goed, en als het niet goed komt, is het nog niet het einde. We willen in ieder geval iedereen bedanken die de realisatie van dit project mogelijk gemaakt hebben, met name ook de stichting S.O.S. (de Stichting Onderwijs Steunfonds)